Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.
Seçiminizle eşleşen ürün bulunamadı.
Sakatat çeşitleri hem Türk hem dünya mutfağında çok sevilerek tüketiliyor. İşkembe, ciğer ve kelle paça gibi pek çok çeşidi bulunan sakatatlar arasından biri; popülerliğini her geçen gün arttırıyor. Yumuşak ve dolgulu bir yapıya sahip olan dil eti, tadıyla yiyenlerin damaklarını şenlendiriyor. Dünyanın pek çok yerinde sofralardaki yerini alan bu et türü, özellikle Avrupa’da sık sık tüketiliyor. Dana dili, Kuzey Amerika’da üç öğün sofralara gelirken Porto Riko’da daha çok kızartılarak servis ediliyor. Yahudi ve Rus mutfağında da dana dili genellikle ana yemek olarak kullanılıyor. Bunların dışında Avusturya, Polonya, Almanya, Endonezya, Japonya ve daha nice farklı ülkenin mutfağında da yine dana dili kullanıyor. Bu et türü bizde ise daha çok kızartma, haşlama veya aperatif yiyecek olarak kullanıyor.
Sunduğu eşsiz lezzetleriyle tüketicilerin sofralarını renklendiren Coşkun Et, insan sağlığı açısından epey faydalı olan dil etini de herkese sevdirmeyi başarıyor. Marka, bu lezzeti salamura edilip tütsülüyor ve dil eti böylece mükemmel bir lezzete kavuşuyor. Siz de bu et türüne sofralarınızda yer vermek için Coşkun Et’in füme dil çeşitlerine göz atabilirsiniz. Füme dilini ister dilimleyip peynir tabaklarınızın yanında servis edebilir ister ana yemeklerinizi lezzetlendirmek için kullanabilirsiniz. Bu et türünü özellikle gece geç saatlere kadar uzayan eğlencelerden sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Şarap başlangıçlarınıza eşlik edecek farklı bir et türü arayışındaysanız Coşkun Et’in füme dil çeşitlerine şans verebilirsiniz.
Avrupa Mutfağının Vazgeçilmezi Füme Dil Nedir?
Eti saklamak ve güvenle muhafaza etmek, günümüzde üzerine çok fazla düşündüğümüz bir konu olmasa da geçmiş dönemlerde buzdolabı olmadığı için insanlar etlerini nasıl koruyacaklarını bilemiyorlardı. Üstelik o çağlarda insanlar, mevcut şartlardan dolayı daha çok hayvansal gıdalarla besleniyor ve et yiyerek daha güçlü olacaklarına inanıyorlardı. Hayatta kalmak için etin bu denli önemli olduğu ilkel çağlarda fümeleme yönteminin de kazara bulunduğu düşünülüyor. O zamanlarda mağaraların ve kulübelerin bacası olmadığı için ateş yakıldığında içerisi çok fazla dumanla doluyordu. Dumana maruz kalan etler de kuruyarak hem daha güzel bir lezzete bürünüyor hem uzun süre bozulmadan durabiliyordu. Daha sonra ise tütsüleme işlemine geçmeden önce eti daha iyi koruyabilmek için tuzla salamura yapmaya başladılar. Bugün hâlâ uygulanan bu işlem, o zamanlar bir zorunlulukken şimdi bir lüks olarak görülüyor.
Füme dil de tütsüleme yöntemiyle yemeye hazır hâle getirilen füme et çeşitlerinin arasında yer alıyor. Peki, ateşin dumanı ile tütsülenerek hazırlanan füme dil nasıl yapılıyor? Büyükbaş ya da küçükbaş hayvanların füme yapımı için seçilen dilleri dikkatlice temizleniyor ve iki gün boyunca tuzlu suda bekletiliyor. Diller; üzerindeki kıl, tüy ve benzeri şeylerden arındırıldıktan sonra poşetlerin içine koyulup vakumlanıyor. Salamura tuzun içine bırakılan diller, yaklaşık 12-13 gün boyunca soğuk bir ortamda bekletiliyor. Daha sonra diller iyice yıkanıyor ve bol suyun içinde 4 saat kadar pişiriliyor. Bazen bu pişirme işleminin daha kısa sürede tamamlanması için özel buharlı fırınlar da kullanılıyor. Diller piştikten sonra hem daha lezzetli olabilmeleri hem daha pürüzsüz görünebilmeleri için üzerindeki zarlar, yağlar ve fazla etler çıkarılıyor. Son olarak diller kancalara asılıp fümeleme mangalında 5 saat boyunca tütsüleniyor. Tütsüleme işleminde en iyi sonucu alabilmek için genellikle meşe ağacından elde edilen talaşlar kullanılıyor. Tütsülenen diller bir gün dinlendikten sonra yemeye hazır hâle geliyor.
Coşkun Et füme dil çeşitleri de güzelce temizlenip, salamura edilip, tütsülendikten sonra sofralarınıza geliyor. Marka, bu et türünde dana dili kullanarak tüketiciye benzersiz bir tat sunuyor. Siz de sofranızı değişik lezzetlerle donatmak ve misafirlerinize kusursuz menüler hazırlamak için Coşkun Et füme dil çeşitlerini inceleyebilirsiniz.
Coşkun Et, Füme Dil Fiyatlarıyla Herkese Hitap Ediyor
En iyi ve lezzetli füme dil, geleneksel yöntemlerle kurutularak hazırlananlar oluyor. Bu yöntemde et, uzun ve sabırlı bir işleme sürecinden geçtikten sonra satışa çıkarılabiliyor. Füme dilin üretimi kırmızı ete göre daha zahmetli olduğu için maliyeti artıyor ve doğal olarak bu durum fiyatlara da yansıyor. Coşkun Et ise tüm dünyada lüks bir et türü olarak görülen füme dili bütçe dostu fiyatlarla tüketicilere sunuyor. Füme dil çeşitleri; Coşkun Et’te 100 gramlık, 250 gramlık ve 500 gramlık paketler halinde satışa çıkarılıyor. Siz de özenle hazırlanan ve paketlenen bu ürünler arasından kendinize en uygun olanları kolayca seçebilirsiniz. Böylece farklı gramajlara göre fiyatlanan paketleri inceleyip bütçe dostu bir alışveriş yapabilirsiniz. Ürünleri dilerseniz dilimlenmiş ya da dilimlenmemiş olarak da tercih edebilirsiniz.
Eğer tercihinizi dilimlenmiş ürünlerden yana kullanırsanız eti kesme derdinden kurtulabilirsiniz. Bu etler çiğ değil, pişmiş oldukları için füme dili paketinden çıkardığınız gibi tüketebilirsiniz. Çocuklara eti sevdirmek için de füme dil çeşitlerinden faydalanabilirsiniz. Dilimlediğiniz ya da dilimlenmiş olarak aldığınız füme dili, sandviç ya da tostların içine koyarak çocuğunuz için sağlıklı bir öğle yemeği hazırlayabilirsiniz. Füme dil, uzun bir yolculuğa çıkanlar ve doğa sporlarıyla ilgilenenler için de kurtarıcı oluyor. Özellikle sık sık ormana yürüyüş yapmak için gidenlerin ve kamp yapmayı hobi haline getirenlerin yanlarında pratik yiyecekler taşıması gerekiyor. Eğer siz de doğada vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız çantanıza Coşkun Et füme dil ürünlerini atabilirsiniz. Bu sayede keyfinizden ödün vermeden sağlıklı bir şekilde beslenebilir ve vücudunuza gerekli enerjiyi alabilirsiniz.
Füme dil her ne kadar pişmiş olsa da bu et türünün mutlaka çok iyi koşullarda saklanması gerekiyor. Peki, füme dil nasıl muhafaza edilmeli? Bunun için dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, bu kurutulmuş et türünü asla çiğ etlerle bir arada bulundurmamanız çünkü çiğ etten akan sıvılar fümelenmiş etlere zarar veriyor ve dilin tadını değiştirebiliyor. Ayrıca klasik kırmızı etler derin dondurucuda ya da buzlukta uzun süre saklanırken kurutulmuş etler bu kadar soğuk ortamlarda muhafaza edilemiyor. Füme dil de kurutulmuş et sınıfına girdiği için bu eti yalnızca buzdolabında saklayabilirsiniz. Paketleri açtıktan sonra bir hafta daha buzdolabında tutabilirsiniz. Dili tekrar buzdolabından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında bekletebilir ve ister sade ister meze olarak servis edebilirsiniz. Dilerseniz paketlerin üzerindeki son kullanma tarihlerini inceleyerek ürünleri nasıl tüketmeniz gerektiği konusunda fikir sahibi olabilirsiniz.
Lezzetli ve Dayanıklı Bir Et Türü Olan Füme Dil Faydalarıyla da Sık Sık Tercih Ediliyor
%61 yağ ve % 39 proteinden oluşan füme dilin 100 gramında yaklaşık 206 kalori bulunuyor. Füme dil; 72,59 g su, 1,95 mg demir, 185 mg fosfor, 4 mg kalsiyum, 17 mg magnezyum, 280 mg potasyum, 88 mg sodyum ve 3,24 mg çinko içeriyor. B12 vitamini ve A vitamini de dahil olmak üzere iyi bir vitamin kaynağı olan füme dil, vücudun ihtiyaç duyduğu besin değerlerinin önemli bir kısmını karşılıyor. Bu kadar düşük kalorili ve mineraller bakımından zengin olan bu yiyeceğin faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, füme dil yemenin faydaları neler?
● Füme dil, önemli oranda kolajen içerdiği için doğal bir vitamin takviyesi olarak görülüyor. Siz de düzenli aralıklarla füme dili tüketerek ciltte kolajen üretimini tetikleyebilir ve böylece daha pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.
● Mide ve bağırsakların sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlayarak kabızlık gibi sorunların oluşmasını önlemeye katkıda bulunuyor.
● Bu et türü düşük kalorili olduğu için beslenmesine dikkat edenler ve spor yapanlar için iyi bir tercih oluyor. Antrenmanlarınızı füme dil tüketimiyle destekleyerek kas kütlesi oluşumunu hızlandırabilir ve istediğiniz bedene bir adım daha yaklaşabilirsiniz.
● Füme dil, epey hafif bir gıda olduğu için iştahsızlık sorunlarını azaltmaya yardımcı oluyor. Siz de iştahsızlık sebebiyle düzensiz beslenmekten şikayetçiyseniz füme dili tariflerinize ekleyebilir ve böylece yemeklerinizi büyük bir zevkle yiyebilirsiniz.
● Merkezi sinir sistemini olumlu yönde etkileyerek kan basıncının dengelenmesine ve hormonların düzgün çalışmasına destek oluyor.
● B vitamini bakımından zengin olan dil, hücrelerin yenilenmesini destekliyor. Böylece eskiyen hücreler yerini sağlıklı ve nitelikli hücrelere bırakıp vücut fonksiyonlarının iyileşmesine imkân sağlıyor. Ayrıca tümör ve benzeri hastalıkların oluşmasını engellemeye katkıda bulunuyor.
● Füme dil, çinko bakımından epey zengin bir besin türü olarak sofralardaki yerini alıyor. Çinko eksikliği durumunda vücut birçok farklı sinyal veriyor. Örneğin; saçlar dökülüyor ve yaralar daha geç iyileşiyor. Füme dil ise vücudun çinko ihtiyacının önemli bir miktarını karşılayarak cildi ve saç köklerini besliyor, yaraların iyileşme sürecini hızlandırıyor ve göz hastalıklarının tedavisine destek oluyor.
● Anne adaylarının da gerek kendi gerek bebeklerinin sağlıkları için beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Bunun için hamile kadınlara düzenli olarak füme dil tüketmeleri tavsiye ediliyor. Hamilelik döneminde özellikle hemoglobin değerinin 12 gr/dl’nin altına inmemesi gerekiyor. Füme dil ise vücudu bu yönde destekliyor. Siz de tütsülenmiş dil tüketerek vücudunuzdaki hemoglobin değerini artırabilirsiniz.
● Vücudunuzun demir ihtiyacını da füme dilden karşılayarak yorgunluk, unutkanlık, üşüme ve hâlsizlik gibi sorunlarla daha kolay bir şekilde mücadele edebilirsiniz.
● Sınavlara hazırlanırken ya da önemli bir proje üzerinde çalışırken bir iki dilim tütsülenmiş dil yiyip enerjinizi yükseltebilir ve böylece işinize çok daha iyi bir şekilde odaklanabilirsiniz.
● Doymuş yağ içeren besinlerin tüketilmesi kötü kolesterol seviyesini artırır ancak füme dil sayesinde kötü kolesterolle daha kolay baş edebilirsiniz.
● Kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.
● Dilin vitamin ve mineral kompleksi çocukların gelişimlerine de katkı sağlar. Çocuklarınızın bilişsel, zihinsel ve fiziksel gelişimlerini desteklemek için bu et türünü öğünlerine dahil edebilirsiniz.
Coşkun Et’ten Füme Dil Satın Almak için Çok Sebep Var
Kurutulmuş meyve ve sebzelerde olduğu gibi kurutulmuş et de birçok kişi tarafından çok seviliyor. Uzun bir raf ömrüne sahip olan kuru et çeşitlerinden füme dil de eşsiz lezzetiyle damakları şenlendiriyor. Avrupa mutfağının göz bebeği füme dili geleneksel damak zevkiyle harmanlayan Coşkun Et, titiz çalışmasıyla tüketiciden tam puan alıyor. Siz de zevkinize uygun füme dil çeşidini seçerek sevdiklerinize şık ve benzersiz sofralar hazırlayabilirsiniz. Eti ister kahvaltılarda ister soğuk başlangıçlarda afiyetle tüketebilirsiniz. Tost ve pizzalarda sucuk ya da salam kullanmaktan sıkıldıysanız bu et türünü farklı bir seçenek olarak düşünebilirsiniz. Kuru fasulyenin içinde de füme dil kullanabilirsiniz. Kısaca füme dili ister geleneksel lezzetlerin içine taşıyıp kalıpları yıkabilir ister atıştırmalıkların içerisinde kullanıp farklı tatlar yaratabilirsiniz.
Coşkun Et avantajlı fiyat politikasıyla da her zaman tüketicinin yanında yer alıyor. Siz de en kaliteli ve uygun füme dil çeşitleri için Coşkun Et’in füme dil kategorisini inceleyebilirsiniz. Alışverişiniz sırasında size en uygun gramajı tercih ederek ihtiyaç duyduğunuz miktarı avantajlı fiyatlarla elde edebilirsiniz.