Helva, Türkiye ve Orta Doğu ülkelerinde yaygın olarak tüketilen bir tatlı çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Farklı ülkelerde farklı tatlarla üretilen bu gıda, Türk mutfağına özgü tariflerle hazırlanıyor. Tahin helvanın hazırlanışında un, şeker, tahin, çöven suyu, tereyağı ve vanilya kullanılıyor. Helva sade olarak üretilebildiği gibi içerisine Antep fıstığı, kakao, sakız, bal ve ceviz de konulabiliyor. Endüstriyel üretimle beraber içerisine şeker yerine fruktoz oranı düşük mısır şurupları ve protein bağlayıcı katkılar da eklenebiliyor.
Coşkun Et, her kategoride olduğu gibi tahin helva çeşitlerinde de kaliteli ve sağlıklı ürünleri tüketicilerle buluşturuyor. Seyidoğlu ve Tatsan markalı leziz ürünleri satışa sunan Coşkun Et’in online mağazasında sade, meyveli ve kuru yemişli helva çeşitlerini bulmak mümkün oluyor. Endüstriyel sistemlerle Türk Gıda Kodeksine uygun olarak el değmeden üretilen helva çeşitleri, Coşkun Et’in tüketicilerine özenli ambalajlarla paketlenerek hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırılıyor.
Helvanın Faydaları Saymakla Bitmiyor
Helva, kalori miktarı yüksek gıda ürünleri içerisinde bulunuyor. 100 gram tahin helva içerisinde yaklaşık 530 kcal, yani 2216 kj enerji bulunuyor. Aynı zamanda diğer makro ve mikro besinler açısından da oldukça zengin ve besleyici içeriğiyle sofralarda sık sık yer alıyor. 100 gram ürün içerisinde 10,87 gram protein, 31,39 gram yağ ve 47,32 gram karbonhidrat bulunuyor. 7,24 gram lif içermesi sayesinde bağırsaklar açısından da faydalı olan bu gıda, karbonhidratın 45 gramını sakaroz olarak barındırıyor. Bu makro besinlerin yanında demir, fosfor, kalsiyum, magnezyum, potasyum, sodyum, çinko ve E vitamini açısından da epey zengin bir gıda olarak karşımıza çıkıyor.
Zengin besin içeriğiyle sofraların vazgeçilmezi olan tahin helva, faydaları bakımından da sıklıkla tercih edilen gıdalar arasında yer alıyor.
● Tahin helvanın içerisinde yer alan çöven suyu, bulaşıcı hastalıklara karşı vücudu destekliyor. Ayrıca kabızlığı önlemeye de yardımcı oluyor.
● Helvanın bir diğer ham maddesi olan tahin ise susamdan yapılıyor. Yağ oranı yüksek ve besleyici bir bitkisel ürün olan susam, vücuda enerji veriyor ve yağ asitlerinin oluşumunda görev alıyor.
● Her ne kadar tahin helvası yüksek kalorili bir gıda gibi görünse de içerdiği sağlıklı doymamış yağlar sayesinde iyi kolesterolü arttırıcı etki gösteriyor.
● Tahin helva, tokluk hissi yaratıyor. Bu sebeple ara öğünlerde acıkanlar, uzun süre aç kalması gerekenler veya yüksek enerjiye ihtiyaç duyan sporcular tarafından sık sık tercih ediliyor.
● Tahin helva, mide rahatsızlığı olanların da rahatlamasına yardımcı oluyor. Midesi fazla asit üreten veya mide bulantısı çeken kişiler için fayda sağlıyor. Hıçkırık ve ağızda kökü koku oluşumu gibi sorunları önlemek için de tüketilebiliyor.
● Balgam sökme özelliği sayesinde boğazı rahatlatıyor. Öksürük ve balgam gibi rahatsızlıklarda tüketilmesi tavsiye ediliyor.
● Sedef ve egzama gibi deri hastalıklarında da tüketilmesi öneriliyor.
● Beden gücünü kullanarak çalışan ve yüksek kalori harcayan kişiler, tahin helva yiyerek vücutlarının enerji ihtiyacını karşılayabiliyor.
● Vücudun B grubu vitamin eksikliğini gidermeye katkıda bulunuyor.
● Yüksek oranda kalsiyum içeriyor. Bu sayede gelişim çağındaki çocuklar ve kemik erimesi hastalığından muzdarip olan kişiler için fayda sağlıyor. Ayrıca yüksek kalsiyum içeriği sayesinde dişlerin kuvvetlenmesine de yardımcı oluyor. Diş çıkarmaya devam eden çocukların özellikle günde bir kibrit kutusu kadar helva tüketmesi tavsiye ediliyor.
● Saç dökülmesinden şikayetçi olanlar için de helva öneriliyor.
● Günlük olarak az miktarda tüketildiği taktirde alzheimer gibi hastalıkları önlemede yardımcı bir görev üstleniyor.
● İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklığı güçlendirici etki gösteriyor.
● Helvanın vitamin ve mineral içeriği, üretim sırasında korunuyor. Bu sayede emziren annelere ve hamilelere sıklıkla tavsiye ediliyor. Helvanın içerisinde yer alan folik asit, hamilelik döneminde bebeğin en fazla ihtiyaç duyduğu bileşiklerin içerisinde yer alıyor. Folik asit bebeğin sinir sisteminin ve beyninin gelişiminde direkt olarak görev alıyor. Bu sebeple hamilelik boyunca yeterli folik asit alımı çok büyük önem taşıyor.
● Kolesterolü azalttığı için de hamilelere sıklıkla tavsiye ediliyor. Hamilelik döneminde oluşabilecek kriz ve ataklara karşı kalbi koruyor.
● Sinir uçlarını besleyen helva, sinirlerin daha hassas ve sağlıklı olmasına destek sağlıyor.
Türk Mutfağının Vazgeçilmezi Helva
Tahin helvanın yapımı için belirli aşamaları takip etmek gerekiyor. Bunun için öncelikle şeker ve su kaynatılıyor. Bu karışım 145 santigrat derece civarına ulaştıktan sonra içerisine sitrik asit yani limon tuzu ekleniyor. Daha sonra tekrar kaynatılıyor. Çöven suyu eklenip ağartma işlemine tabi tutuluyor. Ağda kıvamı elde edildikten sonra ise içerisine tahin ilave ediliyor. Devamında helvanın yapımında önemli bir yere sahip olan kürekleme işlemi gerçekleştiriliyor. Bu işlem, ustalık ve el marifeti gerektiriyor. Son olarak ise istenirse fındık, ceviz, badem ve fıstık gibi eklemeler yapılıyor; ardından yoğurma işlemi yapılarak kalıba dökülüyor. Soğutulup dinlendirildikten sonra ise paketleniyor.
Tahin helvanın her türü, Türk mutfağında sevilen gıdalar arasında yer alıyor. Bu besin; Türk geleneklerinde asker uğurlamadan cenazelere, düğünlerden davetlere kadar her alanda dağıtılarak hemen hemen her özel günde tatlı olarak servis edilebiliyor. Aynı zamanda kahvaltılarda kahvaltılık olarak tüketilebildiği gibi akşam yemeklerinden sonra da tatlı niyetine yenilebiliyor. Helva, fiyatları açısından da ekonomik bir tatlı olması nedeniyle sık sık tercih edilebiliyor. Ayrıca doğru koşullarda saklandığı taktirde son tüketim tarihine kadar bozulmuyor. Bunun için tahin helvanın serin, kuru ve hava alan bir ortamda güneş görmeden saklanması tavsiye ediliyor.
Coşkun Et ve Mamulleri, en lezzetli tahin helva çeşitlerini tüketicilerle buluşturuyor. Markanın helva çeşitleri içerisinde kakaolu, sade, fıstıklı, fındıklı, bademli, bademli ve meyveli, cevizli helva bulunuyor. Böylece tüketiciler damak tatlarına en uygun ürünlere sofralarında yer verebiliyor. Ayrıca bu sayede sofralarında geniş bir çeşitlilik elde edebiliyor. Siz de sofralarınıza renk getirmek ve zevkinize en uygun ürünü tercih etmek için Coşkun Et’in helva kategorisini inceleyebilirsiniz. Coşkun Et’in müşterilerine hızlı ve güvenli bir şekilde ulaştırdığı ürünleri deneyebilirsiniz.
Helva Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Tahin helva satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta bulunuyor. Öncelikle alınan ürünün son kullanma tarihinin geçmemiş olmasına, daha sonrasında ise ambalajının sağlamlığına dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca ürün etiketini özenle inceleyerek ürünün içerisinde hangi bileşenlerin bulunduğunu öğrenmek önem arz ediyor. Ürünün içeriğinde katkı maddesi ne kadar az ise o ürün o kadar doğal oluyor. Üstelik helva, şeker içeriği sayesinde katkı maddesine ihtiyaç duymuyor ve kolayca bozulmuyor. Tahin helva alırken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise kıvam ve lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktalar ise tamamen damak tadına göre değişiyor. Coşkun Et ise ürünlerini her damak tadına uygun olarak hazırlıyor.
Coşkun Et, tüketicilere her zaman en kaliteli ve lezzetli helva çeşitlerini sunmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda gıdaların üretim aşamasından paketlenip tüketicilere ulaştırılmasına kadarki her bir işlemi titizlikle gerçekleştiriyor. Siz de kahvaltı sofralarınızı, ara ve ana öğünlerinizi birbirinden lezzetli helva çeşitleri ile şenlendirebilirsiniz. Bunun için Coşkun Et’in helva kategorisini inceleyerek sade, kuru yemişli ve meyveli helva çeşitlerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Beğendiğiniz ürünleri sepetinize kolayca ekleyerek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.