Yağ çeşitleri arasında besin değeri en yüksek tür olan tereyağı, hem Türk hem dünya mutfağının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Özellikle Türk yemek kültüründe son derece önemli bir yere sahip olan tereyağı, yüksek oranda sütten hazırlanıyor. Ana yemeklerden kahvaltılık tariflerine, hamur işlerinden tatlılara, çorbalardan et yemeklerine kadar pek çok tarifte kullanılıyor. Kendine özgü tadı ile tariflere yoğun bir lezzet kazandıran tereyağı, farklı damak tatlarına da hitap ediyor. Beyaz ve hafif sarı rengiyle iştah açıcı bir görünüm sunuyor. İnsan vücudu için gerekli birçok vitamin ve minerali de içinde barındıran tereyağı, lezzetiyle olduğu kadar kokusuyla da beğeni kazanıyor.
Hayvansal bir gıda olan tereyağının sağlıklı yapısının korunması için temiz ve hijyenik ortamlarda üretilmesi gerekiyor. Sektörde çeşitli fiyat aralıklarında satışa sunulan birçok seçenek olsa da tereyağından maksimum verim almak için el değmeden hazırlanmış ve içeriğinde zararlı katkı maddesi olmayan kaliteli ürünleri tercih etmek gerekiyor. Yüksek teknoloji eşliğinde üretilen tereyağı çeşitleri, Coşkun Et’in tereyağı kategorisinde bir araya geliyor. Coşkun Et, geleneksel Türk damak tadına uygun birbirinden lezzetli seçenekler sunuyor ve en taze sütlerden hazırlanmış yüksek kalitedeki tereyağı çeşitlerini sizinle buluşturuyor. Türkiye’nin lider gıda markası Coşkun Et, lezzetli ürün seçeneklerinin yanı sıra tereyağı fiyatlarıyla da herkese hitap ediyor. Siz de katkısız, besleyici ve yoğun lezzet sunan tereyağı çeşitlerini Coşkun Et kalitesi ve güvencesiyle satın alabilirsiniz.
Lezzetiyle Sofraları Şenlendiren Tereyağı Çeşitleri
Yemeklerin ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan tereyağı çeşitleri, tat açısından farklılık gösterebiliyor. İneklerin beslenme tarzı, sütün yağ oranı, kullanılan diğer malzemelerin kalitesi ve ürünlerin işleniş biçimi tereyağının tadını etkileyebiliyor. Zengin bir ürün çeşitliliği sunan Coşkun Et sayesinde sahip olacağınız tereyağları, doğal içeriğiyle tariflerinize yoğun bir lezzet katıyor. Gıda sektörünün en güvenilir markalarının ürünlerini satışa çıkaran Coşkun Et’in tereyağı çeşitleri arasında Cebel ve Kebir markalarının birbirinden lezzetli ürünleri yer alıyor. Yemeklerde kusursuz lezzete ulaşmanız için en doğru ürünleri bünyesine dahil eden Coşkun Et’in tereyağı kategorisinde farklı gramajlarda tuzlu ve tuzsuz tereyağı gibi seçenekler bulunuyor.
Konya yöresindeki sağlıklı ineklerden elde edilen sütlerle hazırlanan tereyağını, dilerseniz kahvaltıda bal ve reçel çeşitleri ile servis ederek güne keyifli ve sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Et ve sebze yemeklerinde de rahatlıkla tercih edebileceğiniz tereyağı ile tariflerinizi daha lezzetli bir hâle getirebilirsiniz. Hem lezzetiyle hem kokusuyla yemeklerinize benzersiz bir tat katmak içinse gurme tereyağı çeşitlerini deneyebilirsiniz. %80 süt yağı içeren gurme tereyağının tuzlu ve tuzsuz seçenekleri arasından damak tadınıza en çok hitap edeni tercih edebilirsiniz. 400 ve 750 gramlık ambalajlar arasından ihtiyacınıza en uygun olanı seçebilirsiniz. Kaliteden ödün vermeyen ve müşteri memnuniyetini ön planda tutan Coşkun Et aracılığıyla lezzetli ve bir o kadar da besleyici tereyağı çeşitlerine sahip olabilirsiniz.
Tereyağı Neyden Yapılır?
En sağlıklı yağ çeşitlerinden biri olan tereyağı, farklı ürünler kullanılarak hazırlanabiliyor. Kahvaltılık ve yemeklik gibi farklı türler, çeşitli teknikler ile hazırlanarak benzersiz bir form kazanıyor. Türk ve dünya mutfağında pek çok farklı tarife eşlik eden tereyağı; tam yağlı çiğ süt, taze süt ve çiğ kremadan yapılabiliyor. Tereyağı yapımında kullanılan ürün öncelikle pastörizasyon işleminden geçiriliyor. Sonrasında ise ürünün kolayca ayrışması için kıvam alması sağlanıyor. Tereyağı bu noktada kendine özgü bir tat ve aroma kazanıyor. %80 süt yağından elde edilen Coşkun Et tereyağı çeşitleri, en doğal şekilde ve en kaliteli sütlerden büyük bir özenle üretiliyor. Siz de birbirinden sağlıklı ve lezzetli tarifler hazırlamak için Coşkun Et’in tereyağı çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Coşkun Et’in doğal içeriğe sahip yoğun aromalı tereyağı seçeneklerini güvenle satın alabilirsiniz.
Tereyağının Besin Değeri
Yemek tariflerine sık sık eşlik eden tereyağı, sağlıklı kahvaltıların da baş tacı olarak nitelendiriliyor. Yeterli miktarda tüketildiğinde vücudun günlük olarak ihtiyaç duyduğu enerjiyi kazanmasına destek sağlıyor. Besin değeri açısından epey önemli bir gıda olan tereyağının 100 gramında yaklaşık 753 kcal enerji bulunuyor. 30 gram yani yaklaşık bir porsiyon olarak tüketilen tereyağı ise vücuda 226 kcal enerji alınmasını sağlıyor. Yüksek protein değeriyle kas gelişimini destekliyor, ayrıca içerisinde A, E ve K vitaminlerini de barındırıyor. İçeriğindeki A vitamini sayesinde hem diş hem iskelet yapısını güçlendirmeye yardımcı oluyor. Farklı pek çok vücut fonksiyonunu iyileştirmeye katkıda bulunan tereyağı çeşitleri, görme yetisi üzerinde de olumlu etki yaratıyor.
1 bardak yani yaklaşık 227 gram tuzlu tereyağı, 1628 kalori içeriyor. Bununla birlikte aynı gramaja sahip tereyağında 1,9 gram protein, 184 gram yağ ve 0,1 gram karbonhidrat bulunuyor. Ayrıca bir bardak tereyağı vücudun günlük D vitamini ihtiyacının %32’sini, sodyum ihtiyacının %54’ünü, B12 vitamini ihtiyacının ise %6’sını karşılıyor. Zengin bir besin kaynağı olan tereyağının faydalarından maksimum düzeyde faydalanmak için bu gıdayı düzenli ve yeterli bir şekilde tüketmek gerekiyor.
Tereyağının Faydaları Neler?
Yoğun bir aromaya sahip olan tereyağı, lezzetinin yanı sıra içerdiği mineral ve vitaminler sayesinde de herkesin beğenisini kazanıyor. Ana maddesi süt olan ve yüksek oranda kalsiyum içeren tereyağı çeşitleri, dengeli bir şekilde tüketildiğinde beden sağlığına katkı sağlıyor. Bağırsaklarda ve midede oluşan sindirim sorunlarının giderilmesine yardımcı oluyor. İyi bir antioksidan kaynağı olan tereyağının yeteri düzeyde tüketilmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek oluyor. Bununla birlikte doğal ve kaliteli tereyağları vücutta oluşabilecek enfeksiyonların da önüne geçiyor. Doyurucu bir özelliğe sahip olan tereyağı, diyetlerde de sıklıkla tercih ediliyor. Tüketim miktarına bağlı olarak zayıflamaya da yardımcı oluyor ve sindirim sistemini verimli bir şekilde çalıştırarak metabolizmayı hızlandırıyor. Bu noktada tüketilen tereyağının kalori miktarına ve günlük kullanımın da bu doğrultuda yapılmasına dikkat etmek gerekiyor.
Tereyağının Saklama Koşulları Neler?
Son derece hassas bir ürün olan tereyağı, ideal koşullarda saklanmadığında kolayca bozulabiliyor. Tereyağının uzun süre bozulmadan sağlıklı bir şekilde kalması içinse ürünü muhafaza ederken bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Eşsiz lezzeti ve pek çok faydası ile mutfakların vazgeçilmezi olan tereyağının buzdolabında saklanması büyük bir önem arz ediyor. Ürünün kısa süre içerisinde tüketilmeyeceği durumlarda tadını korumak ve daima taze kalmasını sağlamak içinse tereyağını dondurucuda saklamak tercih edilebiliyor. Bunun için öncelikle satın aldığınız tereyağını küçük parçalar hâlinde doğramanız, daha sonra kilitli poşet gibi hava almayacak ürünlerin içine yerleştirerek dondurucuya koymanız gerekiyor. Tereyağı bu şekilde muhafaza edildiğinde 3 ila 6 aya kadar ilk günkü tazeliğini koruyor. Bu seçeneklerin yanı sıra tereyağını farklı yöntemlerle de saklamak mümkün oluyor. Ürünü muhafaza etmek için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise tereyağını salamura ederek saklamak olarak karşımıza çıkıyor. Bu yöntemde tereyağı küçük küpler hâlinde doğranıyor, parçaların üzeri tuzla kaplanıyor ve havayla teması kesiliyor. Tereyağı bu biçimde hava almayacak bir kavanozda saklandığında küflenmesinin önüne geçilebiliyor.
Siz de tereyağını en uygun koşullarda muhafaza etmek için Coşkun Et kalitesiyle alacağınız ürünlerin ambalajında belirtilen saklama koşullarını inceleyebilirsiniz. Damak tadınıza ve ihtiyacınıza uygun tereyağı çeşitlerini sepetinize ekleyerek alışverişinizi kolayca tamamlayabilirsiniz.